Internet konfliktne reči Multimediji Slovenija 

Blogorola je bila pred časom

Blogorola je bil kultni blogerski časopis z naklado 50 tisoč izvodov, ki je izhajal v začetku 18. stoletja. V njem sta objavljala France Prešeren in Ivan Cankar.

Haaa, pa sem vas, zelenci. Prvi del prvega stavka drži. Nadaljevanje pa bi bilo za Blogorolo čista žalost. Resnica o Blogoroli je skrita tu.

Danes sem med pospravljanjem našel sveženj starih Blogorol. Kot iz tiskarne so.

Za telebane. Kaj sploh je Blogorola?

Blogorola je bil časopis, kjer naj bi se objavljal jagodni izbor člankov iz blogosfere. Izhajala je enkrat tedensko.

Z uredniško politiko Gregorja Frasa (grega.org) se sicer nisem nikoli povsem strinjal. Ampak iskrenje mnenj doprinaša  kvaliteti. Prepričan sem, da bi #Blogorola danes imela višjo naklado od Dela ali Slovenskih novic. Bralci pa bi jo veliko raje prebirali od ostali tiskanih medijev.

Nad idejnim projektom kultnega brezplačnika sem na današnji dan, priznam, veliko bolj nadušen, kot v njegovih zlatih časih. Iz današnje perpektive je to vrhunski produkt. Blogorola bi bila hit šele danes. V teh fuknjenih časih lažnivih medijev bi Blogorola lahko razbila tabuje, dobila volitve, izvolila predsednika. Bila bi pešadija v vojni s sistemom, podaljšana roka blogov, družabnih omrežij. Skratka, Blogorola je bila daleč pred časom, kot Twingo ali Mazda Xedos. Avta, ki sta prišla v modo šele desetletje po izdelavi in sta v teku s časom še danes.

Marko Vrtovec, Gregor Fras, Katja Gajser, ČZP Večer, Leykam tiskarna,… obudite spečo lepotico, naj razturi tiskano Slovenijo.

Povezano:  Šteti dnevi tudi spletni Blogoroli

6+

Zadnje objave

2 Thoughts to “Blogorola je bila pred časom”

  1. Odličen post, odlična ideja za oživitev nostalgije.
    Ko sem še blogal, so celo dva moja posta natisnili. Ja, ti je toplo pri srcu, ko kaj takega doživiš. Vsebina v tisku je še vedno neprimerljivo bolj spoštovana. Dajte Grega Fras. Bom še jaz začel spet pisati 🙂 Držim pesti

    1+
  2. admin

    Hvala. Tole s tiskom je precej resnice. Še vedno raje nekaj otipljemo, kot le gledamo.

    0

Leave a Comment