meditacija off pametovanja 

Lovec na glave

S težkim srcem odkrivam tole, čeprav javno tajno. Tolažim se z njo in jo hranim za hude čase. A kaj naj, ko pa srce moje široko razprto je med Triglavom in Piranom.

Lahkega denarja od iger na srečo nisem nikoli tretiral za realen vir zaslužka. Vzgojen v duhu, da je za denar potrebno kaj obrniti, koga razbiti ali vsaj pot iz čela zvabiti, so moto ki me oblikuje, če že ne odlikuje. Zasluženo potem vsaj ceniš.

Mesece me razžira posel pustolovske narave. Ni ravno sanjska služba, je pa keša, da se ti zmeša! Zaslužek pošten in povsem ne nevaren. Škoda, da naš cmerav sistem tega sanjskega joba ne podpira doma, saj je več nesnage na slovenskih ulicah, kot v Cerodu. Vsekakor ti zbuzoriranost in skrumpiranost data krila in ne aresta. Nekoč bo vse drugače. Avti bo leteli, občine bodo samopostrežne, parlament bo samobežen, vsi pa bomo denar prejemali iz proračuna. Samo še teh par mesecev do nebes pa potrpimo skupaj.

Že dolgo je znano, da poštenjaka, ki kaj najde in vrne nagraditi revež, tudi poštenjak, ki nima. Si pa sposodi, da ugodi. Tisti s polno pizdi ti namesto nagrade na koncu zagrozi z odvetnikom. Nekoč ni bilo tako, ker ni bilo odvetnikov. So pa bili rablji, ki so imeli sekiro in vrv. Sredstvo s katerim si bil izplačan si  izbral sam. Enkrat. Nobenih brezveznih popravnih izpitov. Whatever. Če danes razmišljaš globalno, lahko globalno tudi zaslužiš in celo globoko nasankaš.

Pred leti je za Mladičevo šupljo glavo bila razpisana bogata denarna nagrada v znesku okroglih milijon evrov. Si lahko mislite kolikšna bi šele bila, če bi bila glava polna. Srbska vlada je obljubila tudi 250.000 evrov nagrade za ubežnika Gorana Hadžiča. Priložnost zamujena se pač vrnila ne bo nobena. Odpirajo pa se nove, dražje, boljše, lepše in predvsem kosmatejše.

Bilo nekad na Divjem Zapadu, a bogami opet je tu: „Reward death or alive, traži se živ ili mrtav, išče se živ ali mrtev“.

Mimogrede. Kdaj bo odprt lov na slovenske tajkune, strankarske prevarante, zlorabljalce #seks položajev, žensk in ženskega perila?

Biznis kot nalašč, za spletnega zapečkarja. In ko cepneš gotovino v #Sarajevo na pivo, pikneš čevape in koko za boke.

Zbudi se Tone, ura je…

Biti lovec na glave je donosno. En ulov in si na konju… ali pol metra pod zemljo …

4+

Zadnje objave

5 Thoughts to “Lovec na glave”

 1. Kata

  Sem se res nasmejala,super fajn zapis:))))

  2+
 2. linc

  Ta je dobra:S takšno vsoto, ki bi si lahko kupil celo Bermudski trikotnik, kjer se nebi našel niti sam.
  hehe

  0
 3. Odličen post! Respect!

  1+
 4. sašo

  ? ??? pri nas se bo lov odprl, ko bodo vse pokradli, če niso že, ko se sam še pufajo.

  1+

Leave a Comment