Pustovanje na Mokricama

Ja, Pust širokih ust je! Pravšnji dan, za neumnosti in streljanje kozlov? Brez maske, a v vlogi velikega pustnega klovna z gromozanskimi usti, ki nenehno govorijo in govorijo, streljajo proslovenske, proevropske humoreske, nasmejavajo, izkrivljajo… so se znašle šeme v naši ‘soseski’!

Premiera, Pahor in Sanader sta se sestala na Mokricama, pardon na Mokricah, ki so ne še dolgo nazaj bile ena od zgag v grlu sosedov, kjer sta si privoščila požrtijo na nivoju in kramljanje ob arhivskih žlahtnih kapljicah nezanemarljivih € vrednosti, katere sosedje  zaenkrat lahko le kupijo!

Morda sem hudoben, ampak hudičevo realen, če rečem, da sem vedel že po 1 minuti in sekundi, ko je vest o sestaneku druščine prišla do mojih ušes, da bo vse skupaj le eno babje kramljanje ob grande kosilu, malici…, karkoli, le da se bo pilo in jedlo na nivoju. O preudarnih in razumnih besedah menda, ne duha, ne sluha?  Lahko od posameznikov, ki svoja načela osvežujejo dnevno, urno, minutno, pričakujemo več…sploh kaj…karkoli?

Hja, tudi optimizem ni več kar je bil.

Stara zlajnana trdoglavost je dejala, kot še n-tič doslej:

I.S. vztraja, da je vprašanje meje med državama dvostransko vprašanje in ga zato ni treba reševati na evropski ravni.

Pa edini na nebuloze primeren odgovor, le da je čas bil pravšnji, ko bi k lepi gesti smeli dodati in jo opremiti s kakšnim sočnim za čas in kraj primernim balkanskim pridevnikom:

Pahor pa je opozoril, da Slovenija, če napredka v reševanju spornega vprašanja ne bo, ne namerava umakniti zadržka v hrvaških pogajanjih z EU-jem. Plod sestanka je tako le dogovor, da se bosta državi več pogovarjali.

Ljudem, podvrženim lajnastemu patriotriotizmu, katerega skepse navdajajo že njih same in mu po malem, pa z vsakim dnem vse bolj, ne verjamejo več niti sami in niso sposobni razlikovati vsesplošne od osebne koristi, ne morem, ne želim, nočem, plačevati žrtja. Tako ne jaz, kot tudi ne Francka,  niti Slavc, Mirko, Katarina, Jaka, Luka, pa tudi Klemen ne… in nedvomno še na 100.000e ostalih ‘suhih’ Slovencev, ki kupujemo  kruh v Šparu in Tušu.

Fešte ala ‘konsenz o meji‘, naj si južna elita pri nas plača sama, kako pa bo nategovala doma, pa ni težava nas, tukaj trpečih!

Ne prosim, ampak zahtevam, da iz mojega žepa ne vzamete niti 0,0001€ za zabušavanje sosedov v Mokricah!

Jaz že davno ljudi, ki vem o njihovem renomeju in načelnosti, ne gostim, niti jih vabim k sebi v svoj dom.

Brez zamere Borut in ekipa, vi si na moj račun naročite še desert, za te ljudi, pa moja načelnost preprosto ne da, da bi delal drugače.

0

Zadnje objave

10 Thoughts to “Pustovanje na Mokricama”

 1. brbljivec

  Hja, kaj čemo. Zgodba, ki bi jo, če bi vedel tako leporečiti, lahko napisal tudi sam. Pa vendar. Res je. Nehajte nas nategovati. Enkrat sodnija, drugič mediacija in v nadaljevanju te zopet sodnija. Kam se nam pa mudi. Ali bo nam zagorela rdeča? A smo mi pred semaforjem???

  0
 2. hhe, dobro sarkastično si tole napisu

  0
 3. botr

  Sosedu nič ne diši mediacija, saj bi takrat tudi EU videla njegovo obnašanje. Raje vidi, da nas še nas še naprej vleče za nos. Ima kar prav, glede na to, da smo se jim pustili kar 17 let.

  0
 4. hac

  Ne idej, kako zavajati, ampak časa za zavajanje počasi zmanjkuje!

  0
 5. ametist

  HR imajo idje naštudirane od rajnke JUGE. Naši visoki “Oblastniki” so jim dolgo nasedali, oz., mislili, da imajo poštene namere , kakor Slo. Vseskozi imajo pretenzije o Velikoj HR, in naša politika je to spregledala, ali ni hotla vse skupaj videti. Nobena krivica se v kočnici ne izide in računam, da moramo imeti od EU podporo, če je Bruslja kaj v hlačah? Nasproti vsemu se lahko zgodi tudi Srebrenica!

  0
 6. No Srebrebrenica je pa pač prehuda beseda!!

  Sicer pa menim, da nam naši “prijatelji” Hrvatje niso bili nikoli prijateljski sosedje. Ne politika, ne gostinstvo na Jadranu…
  Milijon Slovencev pride vsako leto na njihov Jadran in se jim še ne “ljubi” natisniti jedilnikov še v našem jeziku. Mene motijo takšne stvari, ki jih vsi doživljamo vsak dan. Prijazni do nas niso bili nikoli in končno se je našel Pahor, da jim je stopil na prste. Pa še volil ga nisem. Pahorja namreč. Pri meni dobiva točke. Ne samo zaradi Hrvaške…

  0
 7. Maj

  Bravo Pahor, da se hrvatom ne pustiš nategniti.

  Dokler se ne umaknejo z okupiranih območij naj lepo čičajo in čakajo.

  Tudi za NATO bi bilo potrebno jih blokirati, ker tudi tam so dati kakšen svoj zemljevid.

  0
 8. […] je individualna platforma (to) in ne objava, članek, prispevek, zapis, post (to)…. Špricanje se rado maščuje. Ste strokovnjaki, pa si to vseeno […]

  0
 9. […] je individualna platforma (to) in ne objava, članek, prispevek, zapis, post (to)…. Špricanje se rado maščuje. Ste strokovnjaki, pa si to vseeno […]

  0

Leave a Comment