Zlorabe DURSOVIH delavce

Precej pretresljiv podatek je posredovala javnosti informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, ko je oznanila, da je kar 153 od 200 delavcev DURS-a zlorablja dostop do osebnih podatkov. Največja je radovednost po podatkih znanih osebah, med katerimi prednjači Helena Blagne, Katarina Kresal, Saša Lender, Janez Janša in Danilo Turk. Varstvo osebnih podatkov, ki se pretekajo po državnih računalnikih, je mnogim do sedaj le burilo duhove.

Je šlo za osebno radovednost ali bi celo obstaja radovedni naročnik? Niti ni pomembno, ker že bistvo je jasno, da dejanje pomeni zlorabo.

Uslužbenci jo bodo odnesli s 50€ stroškov in izrečenim opomin.

Kako se v tem trenutku počutite skregani sosedje ali tisti, ki občutite vsakodnevno zavist s strani svojega soseda, ki je uslužbenec DURSA?

Koliko smo zaščiteni oz.varni pred zalezovanjem navadni državljani?

0

Zadnje objave

3 Thoughts to “Zlorabe DURSOVIH delavce”

 1. Kaj pa so prebrali?
  Emšo?
  Do Dursa nimajo dostopa, imajo pa do standardnim podatkov.
  Ni vse tako črno!

  0
 2. Dvomim, da so pri toliko sto ljudeh odzadaj naročniki. Seveda pravim tatovom podatkov paše, da toliko ljudi pase firbca, saj na ta način ustvarijo meglo, v kateri so oni bolj nevidni.

  Problem je, da se tovrstno firbcanje v naši kulturi ne šteje za zelo slabo dejanje. Tako se mi ukrep zdi zelo korekten in ravno prav odmerjen, da bo državnim uslužbencem v poduk za naslednjič. Da se to firbcanje enkrat neha.

  Kdaj pa se bo nehala kraja osebnih podatkov, pa res ne vem. Še najbolj neumno pa je, da so na teh romanjih iskali celo podatek, ki bi jim ga jaz lahko dal. Recimo, koliko je stara Helena Blagne…

  0
 3. hac

  Lord, kako pa ti to veš?

  Igor se povsem strinjam s tabo! Red mora bit, četudi slab.

  0

Leave a Comment